Uw tuin in de winter

Een tuin boeit, welk seizoen het ook is. Veel mensen denken bij de tuin aan het voorjaar en de zomer. Toch kan en moet het nodige werk in de herfst en winter verzet worden om zomers weer van een mooie tuin te kunnen genieten. Het snoeien van struiken en bomen, het verwijderen van dode takken en het uitdunnen van boomwallen verdient in de winterperiode de noodzakelijke aandacht.

Zorg voor bomen

Nu het blad van de bomen gevallen is, is goed te zien waar gesnoeid moet worden. Vooral oudere, hoge bomen hebben met het verstrijken van de jaren meer zorg nodig om gezond te blijven. Blijft deze zorg achterwege dan kunnen vallende takken bij storm heel wat schade veroorzaken aan uw woning, auto en niet in de laatste plaats aan de boom zelf. Wist u trouwens dat onder bepaalde voorwaarden de schade niet door de verzekeringsmaatschappij wordt vergoed?

Gecertificeerd in boomverzorging

Als goed gereedschap en kennis van zaken ontbreekt, is het snoeien en verwijderen van dode takken in hoge bomen een gevaarlijke onderneming. Zeilstra Hoveniers is gecertificeerd in boomverzorging. Deze certificering waarborgt vakmanschap en veilig gebruik van gereedschappen, zoals ladders, zagen, klimgordels, lijnen en klimhaken. Ieder jaar investeren wij in opleidingen, zodat onze medewerkers op de hoogte blijven van de nieuwste boomtechnieken en materialen. Ook worden onze materialen jaarlijks gekeurd.

Onze boomklimmers komen graag eens bij u langs

Heeft u in uw tuin oudere, hoge bomen waaraan de laatste jaren niet veel zorg een aandacht is besteed? Laat ons daar eens vrijblijvend naar kijken. Wij kunnen op grond van onze vakkennis goed beoordelen wat er gedaan moet worden om uw bomen gezond en zonder gevaar voor u zelf en uw omgeving oud te laten worden.

Kunnen we de boom in?

Als vervolg op ons bezoek ontvangt u een vrijblijvende offerte op maat, op basis van ons voordelig wintertarief. Hierna hopen wij natuurlijk dat wij van u de boom in kunnen... Twee van onze mensen komen dan bij u om het werk uit te voeren. Een klimmer en een, wettelijke verplicht, grondman. Zaag, kettingzaag, ladder en klimset behoren tot hun standaarduitrusting. Wij dragen zorg voor de afvoer van het snoeihout. In overleg kunnen we dit ter plaatse versnipperen zodat u het kunt benutten voor paden of borders.

 

Zeilstra hoveniers, ook voor uw overige tuinwerkzaamheden

Natuurlijk komen we ook graag eens kennismaken als het u om ander tuinwerk gaat. Een tuin aanleggen bijvoorbeeld of het leggen van bestrating en het plaatsen van afscheidingen gaat prima in de winter. En bestaande tuinen die een goede winterbeurt genieten, ‘doen’ het zomers beter. Wilt u vrijblijvend een afspraak maken voor boomverzorging of andere tuinwerkzaamheden, neem dan gerust contact met ons op.